Magyarországon is megjelent az új COVID-variáns: sokkal veszélyesebb, mint a delta

Pénzcentrum2021. november 18. 15:40

Az NNK laboratóriumi vizsgálatai alapján egyértelműen a delta vírusvariáns dominál Magyarországon, de már kimutatták a delta plusz variánst is - közölte a kormány hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban Müller Cecília országos tisztifőorvos. Azt is elismerte, hogy telítődnek a magyar kórházak a koronavírusos betegek nagy száma miatt.

Ez azt jelenti, hogy a vírusnak egy rendkívül és gyorsan fertőző formájával állunk szemben - mondta a videóban a tisztifőorvos.

Arról is beszél Müller Cecília, hogy a megfertőződött személy már a tünetek megjelenését megelőző két napban fertőzhet. Akik egy háztartásban élnek, ezt követően kivétel nélkül ki vannak téve a fertőzés veszélyének, éppen ezért soha nem volt ennyire fontos a védőoltás jelentősége az egész járvány alatt - érvel az oltás felvétele mellett az NNK vezetője, megemlítve, hogy a járványnak ebben a szakaszában a vakcinára épülő stratégia elkésett, és más védelmi eszközökhöz kellene nyúlni. Azt is elismerte a rövid videóban Müller Cecília, hogy

a kórházak telítődnek, nagyon sok koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és a napi fertőzöttek száma is jelentősen növekszik.

Címkék:
járvány, tisztifőorvos, müller, kórházak, nnk, variáns, delta, delta plusz,