A tömegközlekedésre csak teszttel engednék az oltatlanokat: kemény szigorításra készül Németország

Pénzcentrum2021. november 15. 16:26

A tömegközlekedésre is csak negatív teszttel, oltással, vagy a gyógyulást bizonyító dokumentummal lehetne felszállni Németországban a kormányzásra készülő pártok tervei szerin.

Várhatóan ismét korlátozni fogják a találkozások számát Németországban, mert az utóbbi időkben sorra dönti a rekordokat a fertőzöttek száma. A Spiegel szerint az épp a kormányalakításról tárgyaló pártok, azaz a szociáldemokraták, zöldek és liberálisok megállapodtak a szigorítások bevezetéséről.

Így például az oltatlanok negatív COVID-teszt nélkül a tömegközlekedésre sem szállhatnának fel, csak az  oltottak, a gyógyultak, vagy frissen teszteltek használhatnák a közösségi közlekedést.

A zöldek egyik képviselője, Oliver Krischer egy interjúban azt mondta, hogy korlátozni kell az oltatlanok találkozásainak számát, hogy a társadalom oltott része továbbra is élhesse az életét. Olaf Scholz kancellárjelölt bejelentette, hogy további szigorításokról is tárgyalnak még. Ezek március közepéig lennének érvényben, amit három hónappal lehet meghosszabbítani.

Címkék:
járvány, tömegközlekedés, oltás, németország, teszt, vakcina, koronavírus, korlátozások, gyógyultak,