Súlyos a helyzet a magyar kórházakban: ismét felfüggeszthetik a műtéteket?

Pénzcentrum2021. november 5. 10:03

Berobbant a negyedik hullám Magyarországon, ami a kórházakat is elérte. A Covid-betegek számának növekedése miatt előfordulhat majd, hogy az elektív műtéteket fel kell függeszteni, mert az ott dolgozó orvosok munkájára máshol van szükség.

Folyamatosan nyitják meg a kórházakban az újabb részlegeket a Covid-betegeknek, növelik az ágyszámot, hiszen már most kritikus a helyzet a kórházakban, véli a Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezete.

Nem várható, hogy tovább növekedjen az oltottak száma, így előbb-utóbb az elektív beavatkozásokat megint fel kell majd függeszteni

- számolt be az RTL Híradónak Csilek András, a MOK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, aki hozzátette, hogy ha az intenzíven dolgozó nővérek száma és a betegek száma között diszkrepancia, vagyis aránytalanság állna fenn, akkor egyre több orvost, nővért és ágyszámot kellene átcsoportosítani, valamint

a Covid-betegek számának növekedése miatt az elektív műtéteket fel kell függeszteni, mert az ott dolgozó orvosok munkájára máshol van szükség

(Az elektív ellátás az orvosszakmai szempontok szerint, ésszerű időn belül ütemezett, az egészségi állapot kockázata nélkül halasztható diagnosztikai vagy terápiás tevékenység.)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az egészségügyi szakszervezet szerint a helyzet már most is kritikus, nem az ágyszám miatt, hanem, mert az elmúlt egy évben több ezer egészségügyi dolgozó az állami egészségügyet, az intenzív osztályokon érezni a legjobban a hiányukat.

Az intenzív osztályokon például háromszor annyi szakdolgozóra lenne szükség, mint amennyi most van.

- mondta Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke aki hozzátette, hogy ezt így  nem lehet hagyni, mert ez súlyos emberáldozatokat fog követelni, ráadásul az intenzív osztályokon már így is kétszer annyit dolgoznak, mint lehetne.

Címkék:
egészségügy, szakszervezet, műtét, dolgozó, orvosok, koronajárvány, negyedik hullám,