Ezen a munkahelyen biztosan kötelező lesz az oltás: decemberig adtak haladékot a dolgozóknak

Pénzcentrum2021. október 30. 10:02

Kötelező lesz a koronavírus elleni oltás a honvédségi dolgozóknak. A friss határozat értelmében december 1-ig kell legalább az első adagot be kell adatnia annak, aki még nincs beoltva. A vonatkozó kormányrendelet szerint aki a határidőig nem oltatja be magát, azt fizetetlen szabadságra küldik.

A Magyar Honvédség kötelezővé tette a kötelékében dolgozóknak a koronavírus elleni védőoltást. A Hivatalos Értesítőben megjelent határozat szerint azoknak a honvédségi dolgozóknak, akik még nem vették fel a vakcinát, december 1-ig legalább az első adagot be kell adatniuk (vagy az egyadagos Janssenből az egyetlen dózist). Kivételt egyedül azok képeznek, akik egészségügyi okból nem kaphatnak oltást, és erről orvosi igazolásuk van.

A csütörtöki kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy a kormány döntése szerint a munkaadóknak lehetőségük van elrendelni a kötelező oltást a dolgozók körében. Aki ennek nem tesz eleget, az akár egy évig is fizetetlen szabadságra küldhető. Részletek ebben a cikkben!

A miniszter csütörtökön azt mondta, hogy minden olyan intézményben, ahol a magyar állam a munkáltató, kötelező lesz a COVID-oltás.

Címlapkép: Rosta Tibor, MTI/MTVA 

Címkék:
járvány, oltás, honvédség, vakcina, koronavírus, dolgozók, kötelező oltás,