Megszólalt a szakszervezet: fokozhatja a tanárhiányt a kötelező oltás?

Pénzcentrum2021. október 29. 09:33

Kötelezővé tennék a védőoltást egyes munkahelyeken, ez alól a tanári szakma sem képez kivételt. Bár a tanárok zöme már beoltotta magát, ezzel a rendelettel kiesnének páran, ami komoly gondot okozhat az egyébként is pedagógus hiányban szenvedő oktatásnak.

Gulyás Gergely a kormányinfón bejelentette, hogy a cégek, munkáltatók kötelezővé tehetik az oltást. A munkaadók képviselete bizonyos munkahelyeken elfogadhatónak tartja ezt, a fővárosi önkormányzat a saját cégeinél felméti az oltottsági adatokat, hogy döntsön a kötelezővé tételről, azonban a pedagógusok nem örülnek ennek az indítványnak, ugyanis már most is kevés a tanár, így ha néhány nem oltott kiesik, az már komoly gondot okozhat.

A tanárok között csak kevesen nem kérik az oltást, de mivel eleve kevesen vannak a pályán, problémát okozhat, ha ők nem dolgozhatnak.

– válaszolta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt RTL Híradó kérdésére.

A fővárosi önkormányzat hamarosan felméri, hogy hányan nem oltatták be magukat a főváros cégeinél, ez alapján döntenek majd arról, hogy hol lesz kötelező az oltás, míg a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szerint vannak munkahelyek, ahol a munkavállalók és a munkaadók érdeke is az, hogy kötelező legyen az oltás.

Címkék:
önkormányzat, kötelező, tanár, oltás, pedagógusok, koronavírus-védőoltás,