Helyreigazítás!

Pénzcentrum2021. október 28. 19:01

A Pénzcentrum.hu-n 2021. október 13. napján 19:01-kor megjelent "Megtévesztő pirula jelent meg a patikák polcain: lekoppintották ezt a magyar vitamint?" című, cikkünk az R7komplex növényi kivonatokat, cinket, szelént és vitaminokat tartalmazó komplex étrend-kiegészítő elnevezésű termékkel kapcsolatban több valótlan állítást tartalmazott.

A cikkben közöltekkel ellentétben a valóság az, hogy:

  • Az R7komplex és az air 7 a tüdő vitaminja elnevezésű termék összetétele nagymértékben eltér.
  • A termék neve nem R7 hanem R7komplex növényi kivonatokat, cinket, szelént és vitaminokat tartalmazó komplex étrend-kiegészítő.
  • Az R7komplex nem tüdővitamin és annak forgalmazója soha nem állította, hogy az lenne.
  • Semmi nem támasztja alá, hogy az R7komplex gyártója és forgalmazója megsértette volna Koltai Viktor "air 7 - az egészséges tüdőért" sem az "air7 - a tüdő vitaminja" tartalommal lajstromozott védjegyét.
  • A cikkben valótlanul állítjuk, hogy a termék tekintetében a megfelelő egészségügyi vizsgálatok sem kerültek elvégzésre, ezzel szemben a valóság az, hogy a Pharma Synergy Kft. a vonatkozó jogszabályok szerinti minden kötelezettségnek eleget tett és a terméket szabályszerűen notifikálta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél.
  • A cikkben valótlanul állítottuk, hogy a termék vizelethajtót, görcsoldót vagy köptetőt tartalmazna a valóságban a termék ilyen összetevőket nem tartalmaz.
  • A cikkben alaptalanul állítottuk, hogy a termék bárkire is veszélyes lenne, az R7komplex útmutatójában foglaltak szerinti alkalmazása nem jelent veszélyt a fogyasztókra.

A megjelent cikk valótlanul és minden bizonyíték nélkül azt a látszatot keltette, hogy az R7komplex gyártója és forgalmazója a termék piaci megjelenésével jogszabályt sértett, illetve a terméket minden alap nélkül olyan színben tüntette fel, mintha az az egészségre ártalmas lenne.

Címkék:
helyreigazítás,