Orbán Viktor: a maszkviselés, elszigetelés nem fog segíteni, mindenki oltassa be magát

Pénzcentrum2021. augusztus 22. 08:10

A negyedik hullám kopogtat az ajtón, ezért mindenki oltassa be magát - mondta Orbán Viktor vasárnap a Kossuth rádióban. A kormányfő szerint a negyedik hullám nem az oltottakat fenyegeti, közülük 500-ból nagyjából egy ember fertőződik meg. Aki viszont nem oltatta be magát, azt a vírus meg fogja találni - tette hozzá.

Sikerült a tűzijátékból egy művészi előadást kanyarítani. - kedte Orbán Viktor a Kossuth rádiót vasárnap reggeli műsorában. A miniszterelnök szerint augusztus 20-a sokmindenen átment az elmúlt időszakban, mostanra maradt Szent István és az új kenyér, most nagyjából a helyén van az ünnep.

A vírushelyzet kapcsán a miniszterelnök arról beszélt,

a negyedik hullám kopogtat az ajtón, minket sem fog elkerülni.

A védekezésen egész nyáon dolgoztak, az iskola rendben el fog kezdődni, a gyerekek oltása meg van szervezve. Kijelentette, hogy a negyedik hullám nem az oltottakat fenyegeti, közülük 500-ból nagyjából egy ember fertőződik meg.

Aki nem oltatta be magát, az vegye fel az oltást, mert a vírus meg fogja találni!

- húzta alá Orbán, aki szerint 8 millió adag vakcina van itthon, mindenkit be tudnak oltani, ha valaki jelentkezik, az egy héten belül biztosan megkapja az oltást.

Hozzátette, ő maga még nem vette fel a harmadik oltást. A védelmi intézkedések kapcsán arról beszélt a miniszterelnök, hogy szerinte a koronavírus elleni védekezésben nem a lezárás a megoldás, hanem a vakcina felvétele, ami védettséget nyújt a megbetegedéssel szemben.

A maszkviselés nem fog segíteni, ahogy az elszigetelés sem, nem érdemes a kevésbé hatékony módszerekkel próbálkozni. Mindenki legalább egy embert győzzön meg a környezetében, hogy oltassa be magát. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha mindenki még egy embert meggyőz a vakcináról, akkor olyan védettségi szint alakul ki az országban, hogy a járvány negyedik hullámának ereje össze sem lesz hasonlítható a korábbi hullámokéval.

Nyugdíjprémium, gazdaság

Ma több ember dolgozik, mint a járvány előtt, a gazdasági növekedés pedig nem magától jkött, sok munka van benne - vázolta. Szerinte ismét abban az állapotban vagyunk, hogy nem a munkanélküliség a probléma, hanem hogy lesz-e munkás kéz.  Mind az szja visszafizetése, mind a 13. havi nyugdíj visszaépítése szempontjából jó lenne, ha 5,5 százalék fellett lenne a növekedés, de egyelőre nem lehet megmondani mekkora lesz - mondta.

Egy évvel ezelőtt az olajár nőni kezdett, és megduplázódott, ami nagy teher a magyar gazdaságnak, az inflációs hatása jelentős. Az MNB kamatemeléssel igyekszi letörni ezt a hatást. A kormány arra törekszik, hogy a kkv-k olcsó hitelhez juthassanak, hogy a kamatemelések mellett legyenek olcsó források.

A miniszterelnök arra kérte a vendéglátósokat, hogy ne emeljék túl magasra az árakat, nehogy olyan gyorsan menjenek fel az árak, hogy az emberek ne tudják igénybe venni a szolgáltatásokat az emelkedés miatt. Mindenkit arra biztatott, hogy a magyarokra építse üzletét. Budapest pedig azért nem jutott még ebben a tekintetben a járvány előtti szintre, mert kevés a külföldi turista.

Címlapkép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Címkék:
járvány, oltás, vakcina, koronavírus, orbán viktor, kossuth rádió, maszkviselés, negyedik hullám,