Elárulta Gulyás Gergely: ennyi magyarnál azonosították a delta variánst

Pénzcentrum2021. július 22. 09:17

Az NNK laboratóriumában újabb 14 főnél azonosították a delta variánst, egy főnél pedig a gammát - ismertette Gulyás Gergely.

Az NNK laboratóriumában újabb 14 főnél azonosították a delta variánst, egy főnél pedig a gammát. Összesen 23 főnél mutatták ki a deltát Magyarországon - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón.

Augusztus elsejétől lesz lehetőség a harmadik oltásra, ehhez elegendő vakcina áll rendelkezésre a miniszter szerint. Ha valakinek nincs internete, akkor az önkormányzatnál tud segítséget kérni az oltásregisztrációban - mondta egy kérdésre válaszul.

Vannak, akik tartanak az oltástól, és a legfiatalabb korosztály érintettsége volt eddig a legkisebb, ezért sokan úgy gondolják, hogy őket nem kell beoltatni - mondta a miniszter arra a kérdésre, miért lehet ilyen alacsony a legfiatalabb oltható korosztályban az átoltottság.

A nagykorú állampolgárokkal kapcsolatban azt mondta, mindenki önmagáért felelős, de hozzátette, most először van olyan javaslat, ami a munkáltató számára is engedne kötelezővé tételt bizonyos területeken, ezzel ő is egyetértene. Van bő 2 millió ember, aki nagykorú, nem oltatta be magát, nem eset át a betegégen, nem védett.

A járványhelyzetet komolyan kell venni, sok ország van már Európában, ahol a delta variáns-számok robbanásszerűen nőnek, nincs okunk azt feltételezni, hogy másképp lesz nálunk, legalábbis a negyedik hullám megérkezését tekintve - mondta Gulyás Gergely. Hozzátette, talán a magas átoltottság miatt jöhet később, lehet lassabb, és a csúcsa is lehet alacsonyabban, de nem fogjuk tudni elkerülni a negyedik hullámot a delta variáns terjedése miatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kormányülésen nem került szóba a Pegasus-botrány, amelyet a miniszter "hisztériának" nevezett.

A kormány szerint jó esély van arra, hogy 4,3 százalékos bővülés felett lesz az idei gazdaság bővülése, de nem lehet pontosan tudni, hogyan alakulnak a folyamatok - ismertette. Az elszálló zöldség- és gyümölcsárak kapcsán kijelentette: a jégesők hatására a piacon kevesebb a gyümölcs, ebbe közvetlen beavatkozási lehetősége nincs a kormánynak, de hosszú távon a mezőgazdaság támogatása jelentheti a megoldást.

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
járvány, koronavírus, kormányinfo, gulyás gergely,