Nem ment a védettségi app: cikiben maradt, akinek pont akkor kellett volna az igazolás

Pénzcentrum2021. június 30. 15:56

Az EESZT-alkalmazásba bejelentkezve a COVID-oltásigazolás menüpontban az alábbi üzenet fogad jelenleg több felhasználót: "Az EESZT rendszerében ehhez a TAJ-számhoz nem került rögzítésre COVID elleni védettséget biztosító oltás."

Frissítés: 17 óra után ismét működött a rendszer, immár bővebb információkat közöl az illető oltásáról. Ahogy gyanítottuk, az átállás miatt volt elérhetetlen a rendszer. 

Ennek hátterében valószínűleg az áll, hogy júliusra ígértek egy új fejlesztést, amely által leolvashatóvá válik, hogy az applikáció használója mikor kapta meg a második oltását, sőt az is, hogy a koronavírus ellen milyen típusú vakcinát kapott. A Google Play áruházban EESZT-alkalmazás néven, az App Store-ban pedig EESZT Lakossagi néven elérhető védettséget igazoló applikáció most azonban olyan üzenetet ír, amely szerint a felhasználójának oltása nincs rögzítve a rendszerben.

Az EESZT rendszerében ehhez a TAJ-számhoz nem került rögzítésre COVID elleni védettséget biztosító oltás

- írja a COVID-oltásigazolás menüpont az EESZT-alkalmazásban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A védettséget igazoló kártyán lévő QR-kódot azonban be lehet olvasni fennakadás nélkül.

Címkék:
járvány, hiba, koronavírus, alkalmazás, applikáció, védettségi igazolvány, eeszt,