Újabb lazításokat tervez a kormány: júliustól változhatnak a maszk-szabályok

Pénzcentrum2021. június 22. 10:43

A kormány vizsgálja, hogy melyik korlátozó intézkedéseket oldhatják fel akár már júliustól - mondta Novák Katalin a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs ülése utáni sajtótájékoztatón.

Ma ülésezett a Novák Katalin vezette, a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs, azt követően a miniszter sajtótájékoztatón számolt be a fejleményekről. Mint kifejtette, minden hatályban lévő korlátozó intézkedést meg fog vizsgálni a kormány.

Kifejtette, a maszkhasználati szabályok is egy fontos téma leszmajd a felülvizsgálatkor. A döntéseket a közeljövőben meghozhatják, hogy már akár július elsejétől alkalmazni lehessen a lazításokat.

Arról is beszélt, hogy szakértőket is meghallgattak a járványügyi helyzetről: jó hír, hogy mivel Magyarországon ilyen magas az átoltottság és vakcinabőség van, ez pedig lehetővé teszi az élet fokozatos újraindítását és a szabadságot, valamint a biztonságot párhuzamosan tudjuk garantálni.

Novák Katalin kifejtete azt is, június végéig meghosszabbított gyermekfelügyelet van a köznevelési intézményekben. Ezzel párhuzamosan elindultak az Erzsébet táborok. Az operatív törzs arról is döntött, hogy a köznevelési intézmények egész évben szervezhetnek táborokat, az augusztus 23. utáni tiltást is feloldották.

Felmerültek olyan kérdések, hogy nem teljesen egyértelműek a járványügyi szabályozások, ezeket is tisztázta: a közművelődési intézményekben tartott lakodalmakra a lakodalmak általános szabályai vonatkoznak. Az iskolákba pedig már bemehetnek a szülők, nincs generális tiltás, mivel nem tanítás folyik már, hanem jellemzően táborok és más programok vannak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A teljes tájékoztatót itt lehet megnézni:

Loading...

Címlapkép: Novák Katalin Facebook-oldala

Címkék:
kormány, járvány, koronavírus, korlátozások, novák katalin, enyhítés,