Itt a filléres útszéli csodaszer: ez a virág jóval több mint szörp, így használd fel

HelloVidék2021. május 30. 18:57

Csodálatos illata mellett számos jótékony hatása ismert a most nyíló bodzavirágnak, üdítőitalként és szörpként pedig rengeteget fogyasztottunk belőle gyerekkorunkban is. De a bodzavirág ennél jóval többet tud, igazi csodaszer, rengeteg mindenre gyógyír lehet, nem mellesleg pedig italként, sőt ételként is mennyei.

Idén tavasszal két hét lemaradással nyílik minden, így a bodzavirág is most kezdte el bontogatni a szirmait. Csodálatos illata mellett számos jótékony hatása ismert, és bizony ki ne emlékezne vissza nosztalgiával a gyermekkora mennyei ízű bodza üdítőitalára, szörpjére, amit a nagyi készített a legjobban, és annyit ittunk belőle, hogy majd kipakkadtunk tőle?

De a bodzavirág ennél jóval többet tud, igazi csodaszer, rengeteg mindenre gyógyír lehet, nem mellesleg pedig italként, sőt ételként is mennyei.

A bodza a természetgyógyászatban ősidők óta az egyik legkedveltebb és leghatékonyabb gyógynövény. Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatását már az indiánok is alkalmazták, terméséből gyógytea főzetet készítettek, melyet a bőr ápolására, a szem borogatására is használtak.

További részletek a cikkben!

Címkék:
fertőtlenítő, hellovidék, csodaszer, bodza,