Müller Cecília bejelentette, hétfőn feloldják a látogatási tilalmat a kórházakban

Pénzcentrum2021. május 20. 13:49

Vakcinabőség van Magyarországon, a regisztráció után egyből lehet időőpontot foglalni - ismét tájékoztatott az Operatív Törzs.

A védőoltásoknak köszönhetően sikerült úrrá lennünk a harmadik hullámon  - kezdte a tájkoztatást Müller Cecília országos tisztifőorvos. 4 millió 830 ezer az oltottak száma Magyarországon. A pandémia azonban még nem ért véget, újabb és újabb magyarok fertőződnek meg a vírussal. A tegnap meghirdetett 199 ezer Pfizer-oltás felére ma délig már lefoglalták az időpontokat - mondja Müller. Emellett rendelkezésre áll még AstraZeneca és Szputnyik vakcina, de már csak korlátozott számban. Ma várnak 64 800 Moderna-vakcinát, emellett holnap érkezik több mint 55 ezer AstraZeneca, de azt a második oltásra használják fel.

A kedvezően alakuló járványügyi adatoknak, a beoltottságnak köszönhetően lehetővé vált, hogy a szociális otthonok mellett hétfőtől feloldják a látogatási tilalmat a kórházakban. A korábbi látogatási rendre azonban még várni kell: addig is egy beteget, egy fő naponta egyszer látogathat meg, legfeljebb 60 percre.

 

 

Címkék:
vakcina, müller, kórházak, látogatási tilalom, müller cecília, szputnyik, astrazeneca,