Hivatalos: ekkor jön Magyarországra az első adag Janssen-vakcina

Pénzcentrum2021. március 30. 17:28

Három hét múlva kezdi meg az európai szállítást a Johnson & Johnson. Magyarország 4,36 millió adatot kötött le az oltóanyagból.

A Johnson & Johnson április 19-én kezdi el a koronavírus elleni vakcinájának szállítását Európába, írja a hvg.hu. Az Európai Bizottság március 11-én adott feltételes forgalomba hozatali engedélyt a Johnson & Johnson egydózisú, Janssen nevű oltóanyagának, miután erről szóló ajánlást fogalmazott meg az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (EMA).

A legsúlyosabb tünetek kialakulása ellen 85 százalékos védelmet nyújt a vakcina.

A termelés felpörgetése érdekében a Johnson & Johnson az elmúlt hónapokban megállapodásokat kötött európai gyógyszeripari cégekkel, köztük a francia Sanofival, az olasz Catalennel is és a német ITD Biologikával.

Az Európai Unió 200 millió adagot rendelt az amerikai vektorvakcinából, ebből a második negyedévben mintegy 55 millió adagot kell leszállítaniuk az EU részére. Magyarország 4,36 millió adatot kötött le az oltóanyagból.

Címkék:
biztosítás, járvány, oltás, európai bizottság, vakcina, koronavírus, oltóanyag, termelés, sanofi, negyedév, az európai unió,