Orbán Viktor hamarosan bejelenti a karácsonyi szabályokat: lesz enyhítés?

Pénzcentrum2020. december 21. 07:31

A nap folyamán Orbán Viktor bejelenti a karácsonykor érvényes szabályokat. A kormányfő korábban azt mondta, jó lenne valamelyest enyhíteni, ám "ha úgy viselkedünk, ahogy szoktunk, és nagykarácsonyozunk, akkor árthatunk a rokonainknak."

Hamarosan ismertetik a karácsonykor érvényes szabályokat. Orbán Viktor pénteki szokásos rádióinterjújában arról beszélt,

idén kiskarácsony lesz. A karácsony családi ünnep, ilyenkor az ország lábra kap és jön megy. De most erről le kell mondanunk. Ha úgy viselkedünk, ahogy szoktunk, és nagykarácsonyozunk, akkor árthatunk a rokonainknak. A szenteste szabályozása még nem biztos, erről hétfőn születik döntés a kormányülésen. Én örülnék a legjobban, ha legalább ez az egy este beleférne egy kicsit lazábban. Azt szeretnénk, hogy a tízfős összejöveteleken ne kelljen a 14 év alattiakat beszámolni a létszámba.

Tehát amennyiben enyhítésről dönt az operatív törzs, akkor valószínűleg a 10 fős létszámkorlátot bővíthetik ki, illetve az eredetileg este 8-tól kezdődő kijárási tilalom tolódhat valamivel későbbre.

Bár az új fertőzöttek számának alakulásában, illetve a kórházban ápoltak számában tapasztalható némi javulás, ám a halálozások jó ideje nem mutatnak csökkenő tendenciát.

Fotó: Orbán Viktor Facebook

Címkék:
biztosítás, karacsony, járvány, koronavírus, bejelentés, orbán viktor, korlátozások,