Fontos levelet kapnak a koronavírus elleni védőoltásra jelentkezők: ez áll benne

Pénzcentrum2020. december 19. 11:31

Bő egy hete lehet regisztrálni Magyarországon a COVID-19 elleni védőoltásra. A Kormányzati Tájékoztatási Központ folyamatosan értesíti a regisztrálókat a legfrissebb fejleményekről. Az alábbi levelet egy kollégánk kapta, aki nemrég regisztrált a vakcinára.

Alábbiakban a KTK által kiküldött levelet olvashatod:

"Köszönjük, hogy regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra. A kormány célja, hogy Magyarországon is mielőbb megkezdődhessen a tömeges oltás. Ennek érdekében már lekötött 17,5 millió adag oltóanyagot különböző külföldi gyártóknál. A védőoltások beadása oltási terv alapján történik majd.

A tömeges oltások akkor kezdődhetnek, ha már rendelkezésre áll a hatóságok által is engedélyezett vakcina. Engedje meg, hogy röviden tájékoztassuk az engedélyezési eljárásról.

A vakcinák engedélyezésére ugyanazok a jogszabályok vonatkoznak, mint bármely más emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítményre. A hatóságok nemzetközi protokoll alapján járnak el. Az oltóanyagok engedélyezését az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) végzi.

Az engedélyezés során a gyógyszerészeti hatóság a vakcina megfelelőségét, hatásosságát, biztonságát, minőségét és gyártási helyét is vizsgálja.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A következő hetekben folyamatosan tájékoztatjuk Önt a vakcinával kapcsolatos legfontosabb fejleményekről. Addig is köszönjük, hogy betartja a járványügyi szabályokat, ezzel is segítve a járvány megfékezését és erősítve a járvány elleni összefogást.

Vigyázzunk egymásra!"

Címkék:
védőoltás, vakcina, koronavírus, covid-19,