Gulyás Gergely szerint létszámkorlátozás jöhet a boltokban a karácsony előtt

Pénzcentrum2020. december 10. 11:45

A kormány elkötelezett abban, hogy a lehető leggyorsabban, szervezetten, állami programban biztosítsa a koronavírus elleni oltást, amely önkéntes és ingyenes lesz - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A politikus kérte, hogy aki részesülni szeretne az oltásból, az regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon. A nyugdíjasok levélben is előjegyezhetnek a vakcinára, a regisztrációs ívet péntektől kézbesítik nekik. Gulyás Gergely közölte: még nem telt el elég idő ahhoz, hogy kijelenthető legyen, az ország túl van a fertőzések számának csúcspontján.

A kormány ugyanakkor bízik abban, hogy ez már megtörtént vagy "most vagyunk a platón", és mérséklődni fog a fertőzések és az elhunytak száma - mondta.

Reményét fejezte ki, hogy ha mindenki betartja a szabályokat, akkor érdemben csökkenhet a fertőzések száma. Az előírások betartásával életek menthetők meg - hangoztatta a Miniszterelnökség vezetője.

Arra a kérdésre, hogy létszámkorlátozás jöhet-e a boltokban a karácsonyi ünnepek előtt, Gulyás úgy reagált: ezzel kapcsolatos több egyeztetés is volt, mert a kereskedelmi szervezetek is kezdeményezték és Novák Katalin ma egyeztet az Idősügyi Tanács tagjaival.

A kormány nyitott arra, hogy a jelenlegi szabályokon változtasson, amiről pénteken-szombaton tudnak tájékoztatást adni.

Jól látszik a probléma, miszerint a boltokban tömegek vannak, és ehhez az idősek vásárlási sávjának megléte is hozzájárulhat, ezért ezt a két problémát együtt kell kezelni - mondta el a miniszter.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Számtalan más szereplőhöz hasonlóan a pirotechnikai cégek gazdálkodásában is jókora lyukat ütött a koronavírus-járvány elleni védekezés. Egyelőre úgy tűnik, a szilveszteri időszak sem nagyon segíthet rajtuk.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón megerősítette: az már biztos, hogy szilveszterkor nem lesz változtatás, így a tízfős létszámkorlát és este nyolctól a kijárási tilalom aznap is érvényes lesz.

Emellett azt is bejelentette, hogy be fogják tiltani a petárdák és tűzijátékok árusítását.

Címkék:
biztosítás, vásárlás, koronavírus, kormányinfo, személyi hitel, gulyás gergely, karácsony gergely, kolcson, szemelyi kolcson,