Koronavírus: 152-en hunytak el, 6268 új fertőzöttet azonosítottak

Pénzcentrum2020. november 28. 09:10

6268 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 204 708 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 516 főre emelkedett. A gyógyultak száma 54 021 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 146 171 fő. 7536 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 644-en vannak lélegeztetőgépen.

A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is a kormányzati tájékoztató portál szerint. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható - írják.

Tegnap 6393, ma 6268 új fertőzöttet diagnosztizáltak, így összességében túlléptük a 200 ezer főt. Tegnap 135, ma 152 áldozatról számoltak be a híradások, így már az elhunytak száma is 4500 felett van. A gyógyultak száma 1895 fővel emelkedett, az aktív fertőzöttek száma pedig 4221 fővel. A kórházi ápoltak száma csökkent: 7591-ről 7536-ra.

A mai megyei adatok:

A tegnapi megyei adatok:

Az elmúlt két hét megyei adatait vizsgálva az látható, hogy már szinte minden megyében elkezdett gyorsabban nőni a fertőzöttszám: a legsúlyosabb a helyzet Vas megyében, de a környező megyékben is magas az átfertőzöttségi arány. A nemrég még jobb helyzetben lévő Békés megyét sem kerülte ki a fertőzés: Csongrád-Csanáddal és Hajdú-Biharral együtt nőttek a számaik a Dél-Alföldön.

Somogyban és Baranyában volt a legkevesebb új eset az elmúlt 2 hétben, viszont a számok itt is emelkednek, bár lassabban, mint a többi megyében.

Ahhoz, hogy a november 11-én bevezetett korlátozások eredményét a számadatokban is lássuk, két hét kell az operatív törzs tájékoztatása szerint. A bő két hét eltelt, a számok pedig egy rövidebb visszaesés után megugrottak. Fontos, hogy ezekben az adatokban még nincs benne bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés napi eredménye, azkat a várhatóan a jövő héten, összesítve közlik majd. A beazonosított fertőzöttek számában viszont megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek.

Címkék:
hírek, koronavírus,