Meghosszabbította a kormány a veszélyhelyzeti intézkedések hatályosságát

Pénzcentrum2020. november 18. 09:57

Február nyolcadikáig meghosszabbította a kormány a veszélyhelyzetre vonatkozó intézkedésekről szóló rendeletek hatályosságát.

Február 8-áig, a törvény hatályvesztéséig meghosszabbította a november 4-én elrendelt veszélyhelyzetre vonatkozó intézkedések többségének hatályosságát a kormány - áll a Magyar Közlönyben.

Ez érvényes a maszkviselésre, az ingyenes parkolásra, a kijárási tilalomra, az üzletek korai zárására, a rendezvények korlátozására, az iskolák részleges távoktatására, az egészségügyi dolgozók ingyenes utazására, az adófizetési kedvezményekre, a bértámogatásra, valamint a szabályok megszegőinek büntetésére.

Frissítés
A Kormányzati Tájékoztatási Központ a megjelent sajtóhírek után az alábbiakat közölte:

A ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig.

Érdemes megjegyezni, hogy a korlátozó intézkedések február 8-ig történő meghosszabbítása egy elméleti lehetőség, a kormány dönthet korábban is a lazításról a járványhelyzet alakulását követve. Orbán Viktor múlt héten azt mondta, csak két hét múlva látják, hogy 10 fősnél nagyobb családi ünnepre lesz-e lehetőség karácsonykor.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Korábban a Pénzcentrum összeszedte, hogy mi mindenre kell figyelni a kijárási tilalom és a többi intézkedés miatt. A gyakran ismételt kérdésekre is válaszoltunk.

Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

Címkék:
biztosítás, járvány, koronavírus, vészhelyzet, hosszabbítás, intézkedések,