Sok a pozitív eset: rengetegen tesztelték magukat az új drive in koronavírus-szűrőállomáson

Pénzcentrum2020. november 13. 10:28

Egy parkolóba állítottak be egy szűrőbuszt Csepelen, ahova a háziorvosok küldhetik fertőzésgyanús pácienseiket. Ezzel tehermentesítenék a kerületben dolgozó tesztelőket.

Első körben csütörtöktől vasárnapig működik az a koronavírus-tesztállomás, amely a Csepeli Piac melletti parkolóban kapott helyet, és ahová a háziorvos beutalójával tudnak elmenni az enyhébb tünetekkel rendelkező betegek. A szűrőbusz a tervek szerint később - akár minden héten - visszatér, attól függően, hogy kell-e a tehermentesítés a Csepelen dolgozó tesztelőknek - értesült a Csepel.info.

A szűrésen azok vehetnek részt, akiknek a háziorvosa megrendelte a COVID tesztet, nem súlyosak a tüneteik, azonban a Mentőszolgálat még nem jutott el a lakcímre a mintavétel miatt. Ezen személyek körét a Mentőszolgálat munkatársai a rendelkezésükre álló adatbázisból látni fogják, tehát a helyszínen a személyazonosság igazolására (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya) van szükség - írják.

A Csepel.info úgy tudja, hogy csütörtökön, nem sokkal délután egy óra után már közel hatvanan vettek részt a tesztelésen, és a gyorsteszt többüknél kimutatta a fertőzést. Akiknél az első teszt negatív lett, a csepeli mentősök végezték el a gyorstesztnél jóval drágább, de az eredményt is jóval később kimutató PCR tesztet. Így biztosítják, hogy az olcsóbb gyorsteszt 50-60 százalékos megbízhatósága ne okozzon problémát.

Címkék:
autó, csepel, teszt, koronavírus, pcr teszt covid,