Ezen a településen nem szigorított az önkormányzat: nem mindenhol kötelező a maszk

Pénzcentrum2020. november 12. 09:45

Egy 11 ezres Pest megyei településen nem tartja indokoltnak a közterületi maszkviselés szigorítását a polgármester, ezért ott csak azokon a helyeken kötelező, ahol mindenhol.

Bár a szerdán életbe lépett szigorítások keretében a 10 ezer főnél nagyobb települések önkormányzatai meghatározhatják, hol kell szabad téren is maszkot hordani, ezt nem mindenhol tették meg. Sok önkormányzat egyszerűen úgy döntött a központi szigorítások kapcsán, hogy minden közterületen és nyilvános helyen előírja, de ahol nem, ott általában elég sok területet felsoroltak, nem egyszer konkrét városi helyszínekkel, például iskola, piac, stb.

A Pest megyei Solymár belterületén viszont egyelőre nem kötelező maszkot hordani - mondta a solymaronline.hu-nak Szente Kálmán polgrmester, aki nem látja indokoltnak a szigorítást bárhol előírni. Ettől még természetesen azokon a helyeken - például buszmegállókban -, ahol mindenhol kötelező, ott ez a szabály a 11 ezer fős településre is vonatkoznak. Tegnap összegyűjtöttük a megyei jogú városok és kerületek szabályozásait, ahol egyébként a megállókat több helyen emltették.

 

Címkék:
járvány, város, koronavírus, település, maszk, pest megye, pandémia, arcmaszk, megyei jogú város, megyei jogú városok,