Gulyás: inkább legyen dugó Budapesten, mint zsúfoltság a tömegközlekedésen

Pénzcentrum2020. november 4. 13:53

Minden olyan helyet bezárnak, ahol zene van, a kiszolgálás pedig asztaloknál történik - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón. A miniszter elismerte, az ingyenes parkolás miatt lehetnek dugók a fővárosban, de ez az a helyzet, amikor még a dugók is sokkal jobbak, mintha a tömegközlekedésben lenne zsúfoltság.

A kormányülés legfontosabb döntéseiől Orbán Viktor már tájékoztatta a lakosságot - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón. A kancelláriaminiszter szerint Európábvan romlik a helyzet, nálunk is egyre magasabb azok száma, akiket kórházban kell ápolni - ez még ma átlépheti az 5 ezres határt. A kormány kérni fogja az Országgyűlést, hogy a rendkívüli jogrendet 90 nappal hosszabbítsa meg, Budapesttől és a megyei jogú városoktól pedig azt kérik, hogy sűrítsék a tömegközlekedési járatokat.

A miniszter elismerte, hogy az ingyenes parkolás miatt lehetnek majd dugók például a fővárosban, ez az a helyzet, amikor még a dugók is sokkal jobbak, mintha a tömegközlekedésben lenne zsúfoltság.

Kiemelte: a rendezvénykorlátozás észszerű és indokolt, minden olyan helyet bezárnak, ahol zene van és a kiszolgálás asztaloknál történik.

Ismertette, hogy 32 ezer ágy áll rendelkezésre a kórházakban, a halasztható műtétek leállításával pedig újabb kapacitások szabadulhatnak fel. A kormány úgy számol, december közepére telnek be a kórházi ágyak. Kérdésre válaszolva ugyanakkor aláhúzta: sürgős műtét nem maradhat el Magyarországon.

Gulyás szerint az intézkedések javíthatnak a jelenlegi helyzeten, de végső megoldást majd csak a vakcina hoz majd. Bejelentette: a kormány már tárgyal az AstraZeneca-vakcina ügyében. Szeretnének a lehető legrövidebb időn belül védőoltáshoz jutni, ezért vizsgálják, hogy tudnak-e mástól, gyorsabban vásárolni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Címkék:
biztosítás, koronavírus, kormányinfo, gulyás gergely, parkolás budapest,