Szlávik: a lelegeztetőre került fertőzöttek 40-45 százaléka meghal

Pénzcentrum2020. november 2. 09:02

Sokkal rosszabb a helyzet a Dél-pesti Centrumkórházban most, mint az első hullám alatt, Szlávik János kifejtette, hogy a lélegeztetőre került betegek nagyjából fele meghal. A fekvőbeteg osztályokon a kórházban a betegek 5-10 százaléka hal meg a vírus miatt. Hozzátette, az átlagéletkor most megközelíti az 50-60 évet.

Rosszabb a helyzet, mint az első hullám idején, tavasszal - számolt be az ATV-ben Szlávik János. A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa elmondta, az ő intenzív osztályukon tavasszal az elhunytak aránya 30 százalék körüli volt, most,

a második hullám alatt viszont már az itt kezelt betegek 40-45 százaléka meghal.

A főorvos kiemelte, hogy itt kizárólag a lélegeztetőgépen kezelt betegekről van szó. A betegek egyre idősebbek és egyre súlyosabb állapotba kerülnek, és így nem tudják kizárni azt, hogy egyre többen halnak majd meg.

Szlávik azt is kifejtette, hogy a Dél-pestiben jelenleg csak azok a koronavírusos betegek vannak intenzív osztályon, akik gépi lélegeztetésre szorulnak. A fekvőbeteg osztályokon a kórházban a betegek 5-10 százaléka hal meg a vírus miatt. Hozzátette, az átlagéletkor most megközelíti az 50-60 évet.

A Magyarországon is használt remdesivir gyógyszerrel kapcsolatban azt mondta: jelenleg igazán hatékony antivirális szer nincs a koronavírus ellen, egyelőre kísérleti szerek vannak, amelyek hatékonynak tűnnek. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Down-szindrómás emberek is veszélyeztetettek: a tapasztalatok szerint ők tízszer nagyobb eséllyel halhatnak bele a koronavírusba, ezért őket is fokozottan kell védeni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Címkék:
biztosítás, koronavírus, kórházak, fertőzöttek, szlávik jános, remdesivir, átlagéletkor magyarország,