Operatív Törzs: így lehet igényelni az influenza elleni oltást

Pénzcentrum2020. október 5. 11:33

Az operatív törzs mai ülésén elhangzott, hogy az oktatási intézményekben javul a fertőzöttség aránya. Jelenleg 21 óvodában és 5 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, kevesebb helyen, mint az elmúlt héten. Müller Cecília azt is elmondta, hogy nem jelent kockázatot az influenza elleni oltás oltás akkor sem, ha a páciens koronavírusos, de nem tud róla.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy a távolságtartás, maszkviselés továbbra is fontos. Ismertette a mai napi járványadatokat.

Influenza elleni oltásra telefonon célszerű bejelentkezni. Ha az olthatóságnak nincs akadálya, akkor a háziorvos adja be az oltást. Az influenza elleni védőoltás nem jelent kockázatot koronavírus fertőzöttek számára sem - ismertette. Tervszerűen zajlik az egészségügyi dolgozók vezénylése, erre azért van szükség, mert a koronavírusos betegeket koncentráltan látják el azokban a kórházakban, ahol ahhoz minden feltétel adott - mondta el Müller Cecília.

Kiss Róbert, rendőr alezredes ismertette, hogy az elmúlt napban 64 esetben került sor rendőri intézkedésre azért, mert a tömegközlekedésen utazó személy nem vagy nem megfelelően viselte a maszkot. Egy nap alatt 3906 házi karantén elrendelés történt, így összesen 20 199 esetben határoztak meg házi karantént. A határokon jó ütemben történik az áthaladás, kisebb várakozásokra kell csak számítani. Azt is elmondta:

Csehország, Lengyelország és Szlovákia területéről ha valaki előre szállást foglalt, akkor már egy negatív PCR teszt is elég.

Cikkünk frissül.

Címkék:
hírek, koronavírus, maszk, müller cecília, operatív törzs,