Újabb koronavírus fertőzöttet találtak Pakson: bezárja kapuit az atomerőmű

Pénzcentrum2020. szeptember 2. 09:58

Múlt héten egy biztonsági őrről már kiderült a paksi atomerőműben, hogy koronavírusos, de a mostani esetben egy "üzemvitelen" dolgozó kollégáról bizonyosodott be a fertőzöttség. A pandémiás csoport még azelőtt, hogy kiderült volna a munkatársuk fertőzése ülést tartott az országban megnövekedett esetszám emelkedése miatt és több döntést is hoztak: az atomerőmű múzeuma és a látogatóközpontja bezárt, illetve azoknak a dolgozóknál, akiknél lehetséges, a home office-t javasolták.

A paksi atomerőmű egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírus tesztje - mondta Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója a Paksi Hírnöknek. A múlt héten egy biztonsági őrről már kiderült, hogy koronavírusos, de a mostani esetben egy "üzemvitelen" dolgozó kollégáról bizonyosodott be a fertőzöttség. A kontaktkutatás megkezdődött, a pandémiás vezetési csoport a szükséges lépéseket megtette: az érintettek már karanténban vannak.

A kommunikációs igazgatója azt is elmondta, a pandémiás csoport még azelőtt, hogy kiderült volna a munkatársuk fertőzése ülést tartott az országban megnövekedett esetszám emelkedése miatt és több döntést is hoztak: az atomerőmű múzeuma és a látogatóközpontja bezárt, illetve azoknak a dolgozóknál, akiknél lehetséges, a home office-t javasolták. A 10 fő feletti megbeszéléseket megszüntették, a többinél pedig előírták, hogy csökkentsék a személyes kontaktust.

Címkék:
fertőzés, munkavállaló, paks, koronavírus, beteg, dolgozó, atomerőmű, fertőzött, paksi atomerőmű,