Koronavírus: látogatási tilalmat vezettek be ezekben a kórházakban, idősotthonokban

Pénzcentrum/MTI2020. augusztus 28. 20:03

Több hazai idősotthonban és kórházban vezettek be szigorításokat a koronavírus terjedése miatt Magyarországon. Mutatjuk a tudnivalókat.

További fővárosi fenntartású idősotthonok vezetnek be szigorításokat

További három fővárosi fenntartású idősotthon vezet be szigorításokat koronavírus okozta járványveszély miatt - közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken. Legutóbb a Pesti Úti Idősek Otthonában rendeltek el látogatási és kijárási tilalmat augusztus 19-étől.

A Fővárosi Operatív Törzs - intézményvezetői kezdeményezésre - pénteki ülésén szeptember 1-től látogatási és kijárási tilalmat rendelt el a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő három otthonban: az Alacska úti Idősek Otthonában, a Halom Utcai Idősek Otthonában és a Szombathelyi Idősek Otthonában - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, egyik fővárosi intézményben sincs jelenleg aktív koronavírusos fertőzött, azonban az országszerte emelkedő esetszámok miatt az intézményvezetők indokoltnak látják a nagy számú idős, veszélyeztetett lakók védelmének megerősítését az idősotthonokban.

A fenntartó folyamatosan ellenőrzi a járványvédelmi protokollok, illetve a főpolgármester fenntartói utasításának betartását. Az intézmények több hétre való védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel rendelkeznek, a lakókat és a dolgozókat pedig rendszeresen szűrik koronavírusra - olvasható a közleményben.

Szombattól látogatási tilalom lesz az egri kórházban

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el szombattól az egri Markhot Ferenc Kórházban, a döntés visszavonásig érvényes - közölte az intézmény sajtóreferense pénteken.

Szegedi Erzsébet tájékoztatása szerint az országszerte megnövekedett koronavírusos esetszám miatt szombattól a betegek a kórház egyetlen fekvőbetegosztályán sem fogadhatnak látogatókat. A tilalom első napján a rendelőintézet zárva tart - jelezte.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kitért arra is, a szigorítás időszakában minden nap 14 és 15 óra között biztosítják, hogy a hozzátartozók - romlandó élelmiszert nem tartalmazó - csomagot vigyenek a bent fekvőknek, melyet az ápolók vesznek át és továbbítanak. A küldemények külső felületét átadás előtt fertőtlenítik - tette hozzá.

Látogatási tilalmat rendeltek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház több telephelyén

A koronavírus-fertőzés esetszámainak emelkedő tendenciája miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház látogatási tilalmat rendelt el több telephelyén - tudatta a kórház pénteken a honlapján.

A látogatási tilalmat a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya javaslatára az egészségügyi intézmény Szentpéteri kapui, Semmelweis tagkórház és a Szent Ferenc tagkórház telephelyein rendelték el péntektől - olvasható a bazmkorhaz.hu oldalon.

Címkék:
biztosítás, egészség, kórház, koronavírus, idősotthon, látogatási tilalom, koronavírus-járvány,