Nincs válasz arra, miért nem kapják meg a gyógyszerészek a beígért félmilliós juttatást

Pénzcentrum2020. június 7. 09:33

A "döntéshozók helyett" kért bocsánatot a gyógyszerészektől a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke azért, amiért nekik nem jár az egyszeri bruttó 500 ezer forintos juttatás.

Mint ismert, az egszeri, félmilliós juttatást az egészségügyi dolgozók július 1-jével kapják meg. A plusz pénz viszont nem jár a gyógyszerészeknek. Hankó Zoltán, a MOK elnöke erre nemrég  közleményben reagált. Mint írta, "Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár (...) szóbeli tájékoztatása szerint az EMMI által készített előterjesztésben a lakossági gyógyszerellátást biztosító gyógyszerészek és (szak)asszisztensek még szerepeltek, azonban a végső döntés meghozatala során a juttatást kapók listájáról lehúzásra kerültek. Az indoklást az államtitkár asszony nem ismeri."

A Magyar Gyógyszerészi Kamara nevében minden gyógyszerésznek és (szak)asszisztensnek ez úton is köszönöm a járvány alatti helytállását, amellyel - az egész egészségügyben szinte egyedülálló módon - valamennyi gyógyszertár folyamatosan, közvetlenül és teljes körűen elérhető volt a járvány ideje alatt is

- zárta gondolatait Hankó Zoltán.

Címkék:
hrcentrum, patika, koronavírus, gyógyszerész, mok, egészségügyért felelős államtitkár,