Itt a legfrissebb koronavírus-térkép: mutatjuk a legfertőzöttebb területeket

Pénzcentrum2020. május 14. 07:15

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3380 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg. Ezzel 436 főre emelkedett az elhunytak száma, 1169-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1775 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 59%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 59%-a budapesti vagy Pest megyei. 658 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 49-en vannak lélegeztetőgépen.


Még mindig a Budapest és Pest megye területén fordult elő a legtöbb igazolt koronavírus-fertőrés, azonban napról napra több a fetőzött Fejér megyében is. A dunántúli megyék közül Vas, Tolna, Somogy és Baranya tartják magukat, más megyékben lassan emelkedőben van a fertőzöttek száma.

Bács-Kiskun megyében és a keleti országrészben kevésbé súlyos a helyzet, 1-2 terület kivételével alig változtak a fertőzöttségi mutatók bő egy hónapja. Csongrádban magasabb az igazolt fertőzöttek száma, és Borsodban, valamint Szabolcsban sem elhanyagolható a számuk, de számottevő növekedés egy ideje nem volt.

Címkék:
utazás, hírek, térkép, koronavírus, friss, fertőzöttek,