Orbán Viktor: mindenkinek lesz munkája, mire lejár a munkanélküli segélye

Pénzcentrum2020. április 27. 18:45

Mire lejár a munkanélküli segély időszaka, mindenkinek lesz állásajánlata - mondta Orbán Viktor a parlamentben. A kormányfő szerint, ha a versenyszféra nem is, de az állam mindenkinek fog tudni munkát adni.

Nem lesz olyan ember, akinél a munkanélküli segély időszaka kifut, akkor az ne kapna ajánlatot a magyar gazdaságból vagy a magyar államtól

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában az Országgyűlésben. Azt is mondta, egy olyan gazdasági rendszer működik itthon, amikor a munkaadók és munkavállalók meg szoktak egyezni egymással évenként.

Nincsen "B" forgatókönyvünk munkahelyteremtésre. "A" forgatókönyvünk van, azt fogjuk megvalósítani

- jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök lehetőségnek, sőt kényszernek nevezte korábban evidensnek vett gazdasági összefüggések újragondolását, jelezve, a kormány készen áll egyeztetni az ellenzékkel a magyar gazdaságstratégia jövőjéről.

A kormány kész az érdemi egyeztetésre az ellenzékkel gazdaságstratégiai kérdésekben. A moniszterelnök arról is beszélt, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hoz létre a kabinet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Azok a vállalkozók, akik most nehéz helyzetbe kerültek, azok számára egy 50 milliárdos alapot nyitottak meg, és ehhez lehet fordulni

- mondta.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Címkék:
hrcentrum, segély, munkanélküliség, koronavírus, orbán viktor, koronavírus-járvány,