Döcögős az újraindulás: hetekbe telhet, mire teljesen beindul a gyártás a győri Audinál

Pénzcentrum/Index.hu2020. április 21. 07:30

 Múlt héten egy műszakban részlegesen újraindult a termelés a győri Audi-gyárban, a vállalat most arról tájékoztatta az Indexet, hogy a teljes visszarendeződés még hetekig tarthat, a dolgozók többsége egyelőre szabadságon van.

Az Index szerint az Audi Hungaria 12 800 munkatársának többsége még nem dolgozik, őket általában hetente kétszer tájékoztatják a munkaszervezés aktuális helyzetéről.

A termelés szüneteltetése első időszakában a munkavállalók többsége állásidőn volt, jelenleg a vállalat által elrendelt szabadságukat töltik.Míg a termelést a motorgyár egy területén már részlegesen újra elindítottuk, a megszokott termelési üzemmenet elérése még heteket vehet igénybe

- írta a vállalat.  Kiderült az is, hogy a győri Audinál jelenleg olyan lehetőségeket vizsgálnak, amelyekkel "bizonyos jövedelmi elemeket szabadnapokkal tudnak kiváltani" abban az esetben, ha a válság elhúzódna. A lehetséges megoldások érdekében támaszkodunk a 2009-es válság alatt gyűjtött tapasztalatainkra, amikor jó megoldásokat alkalmaztunk és sikeresen annak érdekében, hogy a vállalat törzsgárdájának munkahelyeit megőrizhessük - tették hozzá.

Címkék:
hrcentrum, audi, koronavírus, győr, gyártás, audi gyár, koronavírus-járvány,