Itt van Győrfi Pál jóslata: eddig tarthat a koronavírus-járvány Magyarországon +videó

Pénzcentrum2020. április 18. 16:01

Győrfi Pál egy interjúban elárulta, szerinte mikor cseng le a járvány - ám hangsúlyozta, ez kifejezetten a magánvéleménye. Mentősként a legrosszabb forgatókönyvre kell felkészülnie.

Győrfi Pál óriási népszerűségnek örvend mostanság, hiszen az ország összes nappalijába “beköltözött", mióta kihirdették itthon a veszélyhelyzetet, a reklámspotokban ő figyelmezteti a magyar lakosságot, hogy maradjanak otthon. Az OM szóvivőjével Kasza Tibor készített interjút, melyben a mentős elárulta, élvezi új feladatát, amit kifejezetten hasznosnak tart. Mint elmondta, eredményes munkát végeztek, hiszen “ellaposították a görbét". Szerencsére sokan betartják az előírásokat, ezért nincsenek egyszerre sok százan lélegeztetőgépet, és nincs sok ezer koronavírusos kórházban egyszerre.

"De továbbra is ki kell tartanunk, nem szabad lazítani" - hívja fel a figyelmet, bár tudja, hogy hosszú távon nem lehet fenntartani ezt az állapotot. 

Folyamatosan figyelemmel kíséri a híreket, a járványgörbéket, és hangsúlyozza, hogy ugyan nem infektológus, tehát ez nem egy szakvélemény, de ő abban bízik, hogy a járvány kifárad, és júniusban véget érhet. Mentősként hivatalosan azonban a legrosszabbra kell készülniük.

De ennek az a feltétele, hogy fenntartsuk az elszigeteltséget!
Loading...

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Címkék:
otthon, járvány, koronavírus, győrfi pál, karantén, kasza tibor,