Koronavírus-járvány: az ország rengeteg pontján egyedi korlátozások léptek életbe

MTI2020. április 15. 22:01

A vásárlásra vonatkozó kormányzati előírásokhoz hasonlóan a helyi piacokra is életkori időkorlátozásokat vezetett be több vidéki önkormányzat. A településeken védőmaszkokat osztanak, és általános fertőtlenítésbe kezdtek.

Szolnokon a Széchenyi és az Ady Endre úti piacon már érvényes az új rend: a 65 évnél idősebbek csak reggel 8 és 10 óra között vásárolhatnak.     

Tiszafüreden keddtől a 65 év felettiek csak 7 és 10 óra között látogathatják a vásárcsarnokot.

Hidvégi József, Fonyód polgármestere szombattól fordított az eddig bevezetett látogatási renden a város piacán. A helyi rendelkezés szerint 7-9 óra között csak a 65 év felettiek, majd 9-14 óra között a 65 év alattiak látogathatják a dél-balatoni település piacát.

Hódmezővásárhelyen húsvétvasárnaptól kötelezővé tették a piacon a maszk viselését, a vásárlóktól azt kérik, ennek hiányában kendővel vagy sállal takarják el a szájukat és az orrukat.

Szentesen a Rákóczi Ferenc utcai piacon szombattól belépéskor kötelező a kéz- és lábfertőtlenítés, az árusoknak pedig előírták a gumikesztyű és a maszk viselését. Azoknak, akik nem rendelkeznek ilyennel, az önkormányzat biztosít védőeszközt.

Csongrádon a piac vásárlóinak szombattól kötelező a maszk viselése, amelyet szükség esetén az önkormányzat biztosít a vevőknek.

Marcaliban Sütő László polgármester engedélyt adott a piac megnyitására április 17-étől a marcali és marcali járási őstermelők, valamint a lakosság előtt kertészeti, mezőgazdasági, élelmiszeripari termékek árusítására és vásárlására. A piac péntekenként 6 és 12 óra között lesz nyitva, a 65 évesnél fiatalabbak 6 és 10, az idősebbek 10 és 12 óra között látogathatják.

Kaposváron megkezdődött a lakosságnak szánt szájmaszkok csomagolása. Szita Károly polgármester szerdán a Facebook-oldalán adta hírül, hogy a mosható, vasalható védőeszközöket csütörtöktől dobják be a kaposváriak postaládájába. A városvezető korábban azt közölte: az önkormányzat célja, hogy ne csak az egészségügyi és szociális dolgozóknak, továbbá az időseknek segítő önkénteseknek, hanem minden lakosnak legyen szájmaszkja.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szolnokon az önkormányzat szervezésében eddig húszezer maszkot osztottak ki. Legközelebb szombaton, a nagyobb áruházak, üzletek és a piacok előtt osztanak újra maszkokat - közölte Facebook-oldalán Szalay Ferenc polgármester, aki arra kérte a lakosokat, hogy lehetőleg az üzletekben vásárlás közben is hordjanak maszkot. Szólt arról, hogy április 20-tól elkezdődik a városban a padok, közterületek fertőtlenítése a patikák, szociális intézmények, gyermekellátást biztosító intézmények környékén, forgalmas tereken.

Pécsen megkezdődött annak a 150 ezer textilmaszknak a kézbesítése, amelyek közül a pécsi önkormányzat a baranyai megyeszékhely háztartásaiba juttat el. Péterffy Attila, a megyeszékhely polgármestere korábban jelezte: a mosható maszkokat tartalmazó borítékokban elhelyeztek egy használati útmutatót és egy levelet, amelyben arra kérik a pécsieket, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon, de lakásukon kívül mindenképpen használják a védőeszközöket.

Vass Péter, Szigetvár polgármestere a település honlapján arra kérte a társasházak közös képviselőit, hogy naponta egyszer gondoskodjanak a lépcsőházak fertőtlenítőszeres takarításáról a vírus terjedésének megelőzéséért, illetve lassításáért.

Miskolcon 120 ezer védőmaszkot oszt ki a helyi családok között az önkormányzat, így minden család ingyen jut két-két mosható, fertőtleníthető, többször használható szájmaszkhoz - közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

Csurgó honlapján azt írták, hogy eddig 630 mosható, fertőtleníthető szájmaszkot juttattak el a lakosokhoz az önkormányzat és helyi szociális intézmények összefogásának eredményeként. Jelezték, szájmaszkok továbbra is igényelhetők, a védőeszközt ingyenesen biztosítják a csurgóiaknak.

Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, járvány, koronavírus, világjárvány,