Támogatást kapnak a rászoruló magyar focisták: sok klubnál vágták meg a béreket

Pénzcentrum/Index.hu2020. április 12. 21:00

Magyarországon is több futballklubnál fizetéscsökkentést kellett eszközölni a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt, erre reagált most a Hivatásos Labdarúgók Szervezete, és igyekszik segíteni a rászorulóknak.

Az NB I.-es, és különösképp az NB II.-es és NB III.-as klubok profi szerződéssel rendelkező labdarúgói közül sokan nehéz pénzügyi helyzetbe kerültek a jövedelmük egy részének - akár 20-50%-os - elvonása következtében. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete azoknak a játékosoknak kíván szociális alapon átmeneti pénzügyi segítséget nyújtani, akik a lecsökkentett jövedelmük miatt már nem, vagy csak részben tudják családjuk biztonságos megélhetését biztosítani

- olvasható a HLSZ közleményében, amit az Index idéz. A terv az, hogy pályázat útján döntenek majd a szociális támogatás odaítéléséről, és a rendelkezésre álló keret erejéig minden pályázó a szociális rászorultságának mértéke alapján egyedileg megállapított összegben részesül.

Az NB I.-ben korábban nem fogadták el a kollektív fizetéscsökkentést, de a másodosztályban több klub is bércsökkentést jelentett be, így tett a Nyíregyháza, a Győr, a Gyirmót és a Dorog is. Siófokon egyelőre nem fogadták el ezt a futballisták, emiatt csődközelbe kerülhet a klub.

Címkék:
hrcentrum, fizetés, koronavírus, szociális támogatás, futball, koronavírus-járvány, bércsökkentés, kollektív szerződés,