Koronavírus: friss adatok érkeztek az elhunyt magyarokról - ők vannak a legnagyobb veszélyben

Pénzcentrum2020. április 11. 08:56

Április 11-ére újabb 8 magyar beteg vesztette életét koronavírus-fertőzés miatt, ezzel az elhunytak száma 85-re emelkedett. Az elhunytak átlagéletkora 75,3 év, legtöbben krónikus alapbetegségekben szenvedtek. Az áldozatok 60 százaléka férfi, és 40 százalékuk nő. Mutatjuk, mit lehet tudni róluk.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1310 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg. Ezzel 85 főre emelkedett az elhunytak száma. 115 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van.

Az alapbetegségek között a leggyakoribb a magas vérnyomás, szív- és érrendszeri megbetegedések, különböző tüdő- és más légzőszervi problémák, vesebetegség, anyagcsere probléma, cukorbetegség, stb. Az átlagéletkor több mint 75 év, a legfiatalabb elhunyt életkora 38 év volt, a két legidősebb áldozat pedig 94 éves volt. 85-ből 14-en voltak 65 év alattiak, ez 16 százalék.

Loading...

Az adatokból az is kitűnik, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések száma kiugróan magas az áldozatok körében, de a szakértők szerint bármilyen krónikus betegség jelentősen növeli a koronavírus-fertőzés súlyosabb lefolyásának kockázatát.

Címkék:
biztosítás, koronavírus, elhunyt, áldozat, kor, nem,