Szigorítanának a kijárási szabályokon: főképp a nők vannak az intézkedés mellett

Pénzcentrum2020. április 6. 21:45

A válaszadók 44 százaléka szerint a kormánynak tovább kellene szigorítania a kijárási korlátozásokat. A felmérés 1000 fő megkérdezésével történt - derült ki az ATV megbízásából a Pulzus kutató végzett felmérésből.

A válaszadók 44 százaléka szerint tovább kell szigorítania a kormánynak a kijárási korlátozásokat, mert egyre több a fertőzött beteg, és emelkedik a halálesetek száma. A megkérdezettek 27 százaléka gondolja úgy, hogy csak Budapesten és Pest megyében lenne szükség a szigorításra, mert itt van a legtöbb fertőzött.

A reprezentatív felmérésből az is kiderül, hogy a nők 47 százaléka gondolja úgy, hogy szigorítani kéne a korlátozásokat, míg a férfi válaszadók 41 százaléka pártolná a szigorítást. A 60 éves vagy idősebb korcsoport 45 százaléka szavazott a szigorítás mellett, míg csupán 7 százalékuk gondolja úgy, hogy nem kell további lépéseket tennie a kormánynak, túl kell esni a járványon.

A felmérés arra is kitér, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkező válaszadók 47 százaléka, a középfokú végzettségűek 43 százaléka, míg az alapfokú végzettségűek 44 százaléka szigorítaná a korlátozásokat. Az ATV megbízásából készült felmérésre adott válaszokból az is kiderül, hogy a városban élő válaszadók 50 százaléka áll a szigorítás mellett, míg a budapestiek 40, a községben élők 41, a megyeszékhelyen élők 43. százaléka.

Címkék:
biztosítás, felmérés, koronavírus, kijárási tilalom, koronavírus-járvány, kijárási korlátozás,