A brit nagykövet-helyettes a koronavírus egyik magyarországi áldozata

Pénzcentrum2020. március 25. 18:20

A magyarországi brit nagykövet-helyettes is belehalt a koronavírus-fertőzésbe. A képviselet is megerősítette a hírt, Iain Lindsay nagykövet szerint sokkolta őket kollégájuk elvesztése.

Steven Dick budapesti brit nagykövet-helyettes az egyik áldozata a koronavírus-járványnak Magyarországon. Ő a tizedik, aki a koronavírus miatt hunyt el hazánkban. A mindössze 37 éves férfi kedden halt meg. Az Index értesülését a brit nagykövetség megerősítette. Steven Dick 2019 júniusában érkezett Magyarországra, előtte Szaúd-Arábiában és Afganisztánban volt diplomata, dolgozott Szíriában is.

A nagykövetség közleménye idézi Magyarország brit nagykövetét, Iain Lindsay-t:

A csapatunkat sokkolta és elszomorította Steven halála. Legmélyebb együttérzésünket szeretnénk kifejezni a családjának és barátainak. Steven mindannyiunk számára kedves kolléga és barát volt, akinek tavalyi érkezése nagy segítség volt a szakértelme miatt, és kiválóan beszélt magyarul is.

Szülei azt írták, hogy fiuk egy nagyon kedves, vicces és nagylelkű ember volt, aki örömét lelte a munkájában. Dominic Raab brit külügyminiszter azt emelte ki, hogy egy munkája iránt elkötelezett diplomatát vesztettek el, akit mindannyian hiányolni fognak.

A királynő is találkozott a fertőzött Károly herceggel

Szerdán derült ki az is, hogy a brit trónörökös is megfertőződött a koronavírussal. Károly herceget és feleségét egy kastélyban izolálták, II. Erzsébet fiának egyelőre enyhe tünetei vannak a közlések szerint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A királynő jó egészségnek örvend, nincsenek koronavírusos tünetei - állítja a Buckingham Palota sajtószolgálata. A 93 éves királynőről most az derült ki a CNN szerint, hogy a koronavírussal fertőzött fiával csaknem két hete, március 12-én érintkezett utoljára egy hivatalos eseményen. Amennyiben tehát Károly akkor megfertőzte Erzsébetet, a két hetes lappangási időszak miatt napokon belül kell, hogy az uralkodónak is tünetei legyenek.

Címkék:
biztosítás, koronavírus, nagy-britannia, koronavírus-járvány, afganisztán,