Koronavírus-járvány Spanyolországban egy magyar vendéglátós szemével + videó

Nagy Bálint2020. március 22. 16:30

Európa-szerte tombol a koronavírus-járvány, Olaszország után talán a spanyoloknál a legsúlyosabb a helyzet. A Pénzcentrum egy Valenciában élő magyar vendéglátóssal beszélgetett arról, hogyan élik meg most a mindennapokat. Videóinterjú

A friss jelentések szerint március 22-én Spanyolországban már több mint 25 ezer főnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és az 1400-at közelíti a halálozási szám. Az ország legfertőzöttebb térsége a madridi autonóm közösség, de a koronavírus már az ország legtöbb részén felütötte a fejét. Jelenleg az egész országban érvényes a kijárási korlátozás; a Pénzcentrum értesülései szerint a március 14-én hozott intézkedést a mai napon meghosszabbították. A Pénzcentrum egy Valenciában élő magyar vendéglátóssal beszélgetett arról, hogyan élik meg most a mindennapokat. Ákos Valenciában él, séf egy tapas- és borbárban. Videointerjúban mesélt nekünk a jelenlegi helyzetről:

Korábban két, Angliában élő magyarral is beszélgetett a Pénzcentrum arról, hogyan élik meg a szigetországban a járványhelyzetet. Interjúalanyainktól egyfelől megtudtuk azt, hogy a kiskereskedelemben olyan napok vannak, amik az eladásokat tekintve erősebbek a karácsonyi dömpingnél, másfelől a vendéglátás akkora zuhanásban van, amit még sose láttak. Ezen felül London legforgalmasabb közterületi gyakorlatilag kiürültek, más városokban pedig olyan az élet, mintha mindig szombat vagy vasárnap lenne. Interjúnkat itt olvashatod: "Angliai magyarok a koronavírus-járványról: délre nincs zöldség, bedől a vendéglátás"

Friss hírek a koronavírusról a Pénzcentrum tematikus mellékletében - KATT!

Címkék:
utazás, koronavírus, spanyolország, angliai magyarok, kijárási tilalom, koronavírus-járvány, kijárási korlátozás,