Koronavírus: egész Olaszországot lezárták, a magyar nagykövetség üzent a kinti magyaroknak

Pénzcentrum2020. március 10. 06:45

Giuseppe Conte miniszterelnök hétfőn bejelentette: keddtől egész Olaszországot úgy zárják le, mint a járvány egyik gócpontjának tartott északolasz Lombardia tartományt. A római magyar nagykövetség arra kéri a kint tartózkodó magyarokat, hogy a lehető leghamarabb hagyják el az országot.

Conte szerint a döntésre azért volt szükség, hogy megvédjék Olaszország polgárait, és szerinte most a legjobb döntés otthon maradni. A miniszterelnök az MTI szerint elmondta, hogy az utcára ki lehet menni, de kerülni kell a csoportos találkozókat. A tömegközlekedés továbbra is működik, de városát csak az hagyhatja el munkavégzés kapcsán vagy egészségügyi okból, aki erre engedélyt kap.

A határozatot hétfőn alá is írta Conte, és a mai naptól érvénybe is lépett. Az intézkedés - a jelenlegi tervek szerint - április 3-áig tart.

"Tudom, hogy nehéz megváltoztatni a mindennapi életünket, de azonnal cselekedni kell, a fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt" - mondta a miniszterelnök. A határozat hatvanmillió ember életét befolyásolja. Tilos lesz minden nyilvános esemény, bezárnak a mozik, konditermek, diszkók, el kell halasztani a temetéseket, esküvőket, és elmarad minden sportrendezvény.

Római magyar nagykövetség: Aki teheti, hagyja el Olaszországot

A lehető leghamarabb hagyják el az országot - kéri a Facebookra kitett közleményében az Olaszországban tartózkodó magyarokat a római magyar nagykövetség. A konzulátus a hazajutás megszervezésében nem tud segíteni a magyaroknak, derül ki a közleményből. Felhívják továbbá a figyelmet, hogy ellenőrzésekre bárhol lehet számítani, de azt, aki hazafele utazik, továbbengedik.

Loading...
Címkék:
biztosítás, olaszország, koronavírus, lezárás, karantén, korona, koronavírus-járvány,