Halálos kór pusztít Magyarországon: majd 3 ezerrel több férfi hal bele, mint nő

NapiCsárt2018. november 26. 16:50

Magyarországon 2015-be összesen 32 772 ember halt meg rákban. Ez az összes elhalálozás 25 százaléka, azaz mindegy negyedik elhunyt ebbe halt bele. A statisztikákból az is kiderült, hogy 2 500-al több férfi esett áldozatul a kórnak, mint nő.Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

Az Európai Unióban 1,3 millió ember halálát okozta valamilyen rákos megbetegedés 2015-ben - derült ki az Eurostat jelentéséből. Ez a szám olyan óriási, hogy az összes uniós haláleset több mint egy negyedéért a rák volt felelős. A betegség Szlovéniában és Hollandiában követelte a legtöbb életet, ezekben az országokban az összes haláleset több mint 30 százalékáért volt felelős a kór. Bulgáriában és Romániában ellenben még a 20 százalékot sem érte el betegség, ezzel ez a két ország lett az EU sereghajtója ezen a térne.

Magyarország az összesített lista 16. helyén végzett 0,4 százalékkal lemaradva az EU-s átlagtól, ami azt jelenti, hogy 

hazánkban minden negyedik halálesetet a rák okozta.

Magyarországon 2015-ben összesen 32 772 embert halt meg valamilyen rákos megbetegedésben. Közülük 17 641 férfi volt, míg 15 131-en nők. 

Loading...
Címkék:
pénzcentrum.hu, egészségügy, eurostat, rák, statisztika,