Rengeteg hamis gyógyszert foglaltak le

Pénzcentrum2018. október 24. 18:30

Veszélyes ilyen készítményeket használni - figyelmeztetnek a hatóságok. Itthon több mint 150 millió forint értékű árut foglaltak le.

Több mint 150 millió forint értékű hamis gyógyszert foglaltak le Magyarországon a gyógyszerhamisítás elleni XI. Pangea nemzetközi akcióhét keretében - hangzott el a fellépésben részt vevő hatóságok szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Interpol szervezésében október 9. és 16. között a világ 116 országában rendezett akció alkalmával 500 tonna, összesen 4 milliárd forint értékű hamis tablettára bukkantak a hatóságok - közölték.

Ilku Lívia, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület munkacsoport-vezetője hangsúlyozta: az akcióhétnek a hamis gyógyszerek kiszűrésén túl az is célja, hogy az emberek figyelmét felhívják az ilyen készítmények használatának veszélyére.

A magyar hatóságok 180 ezernél is több tablettát, 400 tasakos és dobozos kiszerelésű árut foglaltak le. Ezek értéke meghaladja a 150 millió forintot. A hamisított készítmények között az életmódszerek mellett inzulint, altatókat, nyugtatókat, hormonkészítményeket, étrend-kiegészítőket találtak. A razzia eredményeként Magyarországon összesen 20 ügyben indult eljárás.

Címkék:
biztosítás, ellenőrzés, gyógyszer, lefoglalás, gyógyszerhamisítás,