Súlyos kór tizedeli a magyarokat: rengetegen halnak bele évente

NapiCsárt2018. október 1. 17:30

Magyarországon egyértelműen vezető haláloknak számít a szívinfarktus, olyannyira, hogy a legfrissebb elemzés szerint az összes haláleset 25 százalékát ez a betegség okozta hazánkban 2015-ben. Ezzel a számmal éppen csak 2 százalékkal maradunk le az EU dobogóról, ahol északi szomszédunk Szlovákia áll, 27 százalékkal. Az európai adatokból az is kiderült, hogy régiónkban jócskán felülreprezentált a halálos kimenetelű szívinfarktus aránya.

Az Európai Unióban az összes haláleset 12 százalékáért volt felelős szívinfarktus 2015-ben - derült ki az Eurostat friss összeállításából. A tagállamok közül Franciaországban, Hollandiában és Portugáliában volt a legalacsonyabb a szívinfarktus okozta elhalálozás, míg Litvániában, Lettországban és Szlovákiában a legmagasabb.

Loading...

Ahogy az az európai statisztikákból látszik sajnos Magyarországon is rengetegen halnak meg szívinfarktusban. Olyannyira sokan, hogy arányaiban csupán 2 százalékkal maradunk el a dobogós Szlovákoktól. Emellett megfigyelhető továbbá az is, hogy Magyarország és Szlovákia mellett Romániában és Horvátországban is 20 százalék fölötti a szívinfarktus aránya az összes halálesethez képest, és Ausztriában is relatíve magas, 18 százalékos a betegség részesedése. A régiónk tehát rendívül rosszul szerepel Európában. 

Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, magyarország, betegség, eurostat, statisztika, kor, szívinfarktus,