Botrányos állapotok az egészségügyben: rendkívüli ülést hív össze a kórházszövetség

Pénzcentrum2018. augusztus 7. 10:32

Anarchia és botrány jellemzi az egészségügy egyes területeit - mondta el a Magyar Időknek hétfőn Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke. Kedden kiderült, a Magyar Kórházszövetség rendkívüli elnökségi ülést hív össze, hogy megoldást találjanak a problémákra.

Frissítés! Lapszemlénk megjelenése után az alábbi nyilatkozat érkezett az Emberi Erőforrások Minisztériumától:

"Az EMMI tanulmányozni fogja az Állami Számvevőszék vizsgálati eredményét. Az ÁSZ jelentéséről eddig megismert információkkal egybevág, hogy az EMMI már korábban intézkedési terv kidolgozását kezdte meg a kórházak gazdálkodásával kapcsolatban."

Tegnap beszámoltunk arról, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Magyar Időknek úgy fogalmazott,  anarchia és botrány jellemzi az egészségügy egyes területeit. Keddi sajtóértesülések szerint a Magyar Kórházszövetség rendkívüli elnökségi ülést hív össze, amelyre az Állami Számvevőszék (ÁSZ) képviselőjét is meghívják, hogy közösen tárják fel a problémákat, és a konkrétumokról egyeztessenek.

A kórházszövetség a Magyar Idők értesülései szerint csak az elnökségi ülés után fog hivatalos állásfoglalást kiadni, de annyit hozzáfűztek: Domokos ­László nem nevezett meg konkrét kórházakat, így addig nem tudnak érdemben a problémákra megoldást találni. A közbeszerzéseket a kórházak külön-külön kezelik, így az abban lévő anomáliákra sem tudnak egységes választ adni - tették hozzá.

 

Címkék:
biztosítás, kórház, egészségügy, korrupció, ász, kórházszövetség, magyar kórházszövetség,