Robotok gyógyítanak majd a magyar egészségplázában

Pénzcentrum2018. április 26. 09:01

Robotműtővel, helikopterleszállópályákkal és saját óvodával épülhet szuperkórház Budapest XI. kerületében - írja a Bors.

Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott szerint a XI. kerületi Dobogón épülő Dél-budai Centrumkórház nem is annyira kórház, sokkal inkább egy egészségpláza lesz, ahol az emberek a gyógyulás alatt sincsenek kiszakítva teljesen megszokott környezetükből. Megannyi szolgáltatás és üzlet gondoskodik arról, hogy az ott töltött idő kellemesebb legyen.Az új kórház a tervek szerint akár már öt év múlva is megnyithatja kapuit.

A megbízott arról is tájékoztatta a lapot, hogy a terület adottságai lehetővé teszik, hogy az sürgősségi centrumként több mint 1,2 millió embert ellásson. Közvetlen autópálya-kapcsolat, integrált mentőállomás, és két helikopterleszálló gyorsítja majd a betegutakat. Sőt az ígéretek szerint a dolgozók munkakörülményeire is nagy gondot fordítanak, hiszen egy nővérszálló, egy hatvanfős óvoda és egy szintén hatvanfős bölcsőde is a dolgozók rendelkezésére áll majd.

A gyógyítást pedig az ígéretek szerint XXI. századi technológiával végzik majd az egészségügyi szakápolók és orvosok. Bonyolult informatikai rendszer felügyeli a magkórház működését, de lesz robotsebészeti műtő, sőt robotok is juttatják majd el a gyógyszereket az egyes osztályokra.

 

Címkék:
biztosítás, egészség, pénzcentrum.hu, kórház, gyógyszer, egészségügy, szuperkórház, robotok, robotműtő,