Ehhez képest durva csak igazán, mit adnak enni a magyar kórházakban

Forrás Dávid2018. február 5. 15:30

A magyar kórházi koszt legendásan rossz, most pedig össze lehet hasonlítani azzal, hogy mit adnak enni a japán kórházakban. Friss hal, zöldségek, gyümölcs, zöldség, desszert. Képeken mutatjuk a különbséget.

A kiegyensúlyozott étrend az egészség megőrzése szempontjából is kiemelkedően fontos, hát még akkor, amikor egy páciens egy betegségből vagy műtétből épül fel, esetleg szülés után lábadozik. Ezzel szemben a magyar kórházi koszt annyira borzalmas, hogy egy teljes blogot is vezetnek azokról a förmedvényekről, amelyeket étkezéskén biztosítanak a hazai kórházakban.

A Kórházi koszt mikroblog tanúsága szerint a következő párizsis zsemlét 2017 áprilisában, a nyíregyházi Józsa András kórház szülészetén adták reggelinek vagy vacsorának, a kép feltöltője már nem emlékezett pontosan.

Vannak azonban további ínycsiklandozó falatok is, elég az instagramon arra a kifejezésre rákeresni, hogy #korhazikoszt vagy #kórházikoszt. Szintén párizsival kísérleteztek 2017 januárjában az Országos Baleseti és Sürgősségi Központban, igaz, itt egy kis póréhagymával megbolondították a vacsorát.

A budapesti Szent László Kórházban a lenti kép alapján azt gondolhatnánk, hogy 2016 februárjában legalább a zsemlék számára nem lehetett panasz, de a képfeltöltő szerint ezt az adagot nemcsak reggelire, hanem egész napra adták.

Ezt a képet 2017. augusztus 26-án töltötte fel egy felhasználó #kórházikoszt megjelöléssel.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ezt az ételt pedig 2017. június 27-én adták a Honvédkórházban, legalábbis a bejegyzés feltöltője szerint.

Ezzel szemben, a lenti galériát egy Hahahah1111111 nevű felhasználó töltötte fel a világ egyik legnagyobb képmegosztó oldalára, az Imgurra. A képek még tavaly ősziek és a Femalista-n jelentek meg. A felhasználó leírása szerint egy japán kórházban szült, akkor kapta ezeket az ételeket. Jellemző, hogy a képeken több fogás, friss hal, rizs, gyümölcsök, desszertek és jó minőségű étkészletek láthatóak. Pont úgy, mint egy korrekt étteremben.

Címkék:
biztosítás, étkezés, kórház, vaj, zsemle,