Ők az egészségügyi béremelés vesztesei

Népszava2016. október 6. 09:03

Szeptembertől az orvosok, a kórházi gyógyszerészek és szakápolóknak emelkedett a bére az egészségügyben. De a fiatal orvosok rosszabbul jártak, a háttérben dolgozók pedig teljesen kimaradtak a pénzosztásból - írja a Népszava.

Jó hír, hogy az egészségügyi ágazat 94 ezer dolgozója októberben már a megemelt bért kapja, de súlyos feszültségeket okoz, hogy a nélkülözhetetlen feladatokat ellátó "láthatatlan légió" teljesen kimaradt a mostani bérrendezésből.

Pedig igényüket az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének elnöke is jogosnak ismerte el, hiszen: ""ha nem megy a lift, nincs világítás, fűtés, nem működik a konyha, vagy probléma akad a bérszámfejtéssel, az informatikával, azonnal kiderül, hogy milyen fontos a jelenlétük, a munkájuk" - fogalmazott.

A műszaki és gazdasági területen dolgozóknál csak a fiatal szakorvosok lehetnek csalódottabbak. Tavaly év végétől ugyanis a korábban Markusovszky ösztöndíjban részesült fiatal szakembereknek öt évig 151 ezer forintos bruttó bérkiegészítést adtak, alig fél év után viszont azt eltörölték és most helyette bruttó 107 ezret kapnak.

Címkék:
karrier, béremelés, egészségügy,