Ennyiért gályázik a magyar ex-miniszterelnök fia

Pénzcentrum2016. június 16. 15:10

Meglepő dolog derült ki Gyurcsány Ferenc legidősebb fiáról. Péternek teljesen hétköznapi állása van, albérletben él, vonattal és metróval közlekedik - a fizetéséből erre futja.

Az egykori miniszterelnök legidősebb fia egy kórház gyermekosztályán dolgozik segédápolóként. Már több éve elköltözött a rózsadombi családi házból, és szerény körülmények között, albérletben él egy minimálbér körüli, 74 ezer forintos fizetéséből - írja a Story. Az ex-miniszterelnök abban támogatja fiát, hogy fizeti a lakhatását: az albérleti díjat és a rezsit. Péternek az az álma, hogy elvégezze a szakápolói tanfolyamot, akkor többet is kereshetne. 

Az egészségügy helyzete jelenleg amúgy sem túl rózsás Magyarországon, csak a számos probléma egyike az, hogy a dolgozók alacsony fizetést kapnak. Az érdekvédelmi szervek és az egészségügyi dolgozók megmozdulásai viszont úgy néz ki, hogy eredményesek voltak: szeptember elsejétől megemelet bérre számíthatnak az egészségügyi dolgozók, a szakápolók például 25 százalékkal kapnak majd több fizetést. A néhány hete bejelentett bérfejlesztés több szinten valósul majd meg, az ápolók két év alatt 50 százalékos emelésre számíthatnak.

 

Címkék:
egészségügy, munka, miniszterelnök, gyurcsány ferenc,