Már megint mi történt Lagzi Lajcsival? Erre sosem gondoltál volna

Pénzcentrum2016. február 27. 16:36

A börtönnapok alatt Lagzi Lajcsi közel került ahhoz, hogy életét veszítse. A rossz börtönkörülmények mellett ebben közrejátszott az is, hogy az egészségi állapota is hagyott kívánnivalót maga után. A négy hónapos elzárás alatt csodával határos módon rendbejött az egészsége a mulatóskirálynak. Azonban nem a börtön a legalkalmasabb az egészségünk rendbetételére, de mindenképp olcsóbb, mint egy magánkórházban kezeltetni a bajainkat. Mégis mennyit fizetnek a tehetős magyarok azért, hogy rendezett körülmények között gyógyulhassanak?

A 125 napra börtönbe került Lagzi Lajcsi az első napokban közel került ahhoz, hogy életét veszítse. Ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy a börtönkosztnál nem vették figyelembe különleges étkezési szokásait. Azonban feleségének hála a négy hónap végén egészségesebben került ki a dutyiból, mint amikor bement oda.

A börtön mentette meg az életemet

 - mondta a Story magazinnak a legendás zenés. Ott ugyanis a felesége által készített élelmiszercsomagokat fogyasztotta, és ennek köszönhetően annyit fogyott a 125 nap alatt, hogy akár az érettségi öltönyét is hordhatná. Ezzel együtt egészségesebb is lett, és ez a mindennapi életkörülményein is javított.

Persze nem Galambos Lajos az egyetlen, aki félrevonul a világtól azért, hogy gyógyíttassa magát. Ugyan Lajcsi "módszere" egyedi volt és nem biztos, hogy érdemes kipróbálni, a tehetősebb magyarok számára viszont nyitva áll a lehetőség, hogy magánkórházakban gyógyuljanak. Az itt gyógyuló betegeknek a prémium környezetért, az a la carte étkezésekért és korlátlan látogatási időért bizony borsos árat kell fizetnie.

Mennyit kell ezért kifizetni?

Fontos leszögezni, hogy nagyon nagy különbségek lehetnek az egyes magánklinikák árai között. A legtöbb beavatkozás több százezer forintba kerül, az alábbi műtétekért/kezelésekért például megközelítőleg ennyit kell fizetni:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • Mandulaműtét: 200 - 400 ezer Ft
  • Orrsövényműtét: 240 - 410 ezer Ft
  • Szülés: 315 - 690 ezer Ft
  • Köldöksérv: 220 - 490 ezer Ft
  • Bütyök műtét: 240 - 450 ezer Ft
  • Cement nélküli csípőprotézis-beültetés: 1,5 millió Ft
  • Tenisz/golfkönyök műtéti ellátása: 175 - 350 ezer Ft
  • Vesekő zúzás: 350 - 380 ezer Ft
  • Pajzsmirigy műtét: 330 - 650 ezer Ft

Kik engedhetik ezt meg maguknak?

A megkérdezett kórházak szerint bár vannak külföldi betegek is, főképp magyarok veszik igénybe a szolgáltatásokat. A költségeket pedig teljes egészében a betegek állják.

Bár a betegek rendelkeznek TAJ-kártyával, mégis saját maguk állják a kezelések költségeit. A betegek 20 százaléka fizet egészségpénztáron keresztül, a biztosítók a forgalom 2 százalékát adják. Részletfizetésre terhescsomag vásárlása esetén van mód, a többi beavatkozást a kórházból távozáskor kell kifizetni

 - közölte a Pénzcentrummal a Róbert Károly Magánkórház.

Címkék:
biztosítás, egészség, egészségügy, börtön, lagzi lajcsi, prémium egészségpénztár, magánkórházak,