Itt nyílik a magyar luxuskórház: jönnek haza az orvosok is

Pénzcentrum/Index.hu2015. május 31. 08:55

Egy Duna-parti irodaház négy szintjén két egynapos sebészeti műtővel, 14 ággyal és 25 rendelővel nyílik meg a tavaly beharangozott új magyarországi magánklinika első fázisa. Bazsó Péter főigazgató az Indexnek azt mondta: a rendelők megnyitásához már 60 orvossal szerződtek, további hússzal még tárgyalnak. Már sikerült hazacsábítani két magyar orvost is külföldről.

A kilátás lenyűgöző lesz az új magánkórházban: hét emelet magasságból a Dunát, a Gellért-hegyet vagy a Budai Várat lehet majd nézegetni. Ez most már több mint egy látványterv: már a rendelők falát is kifestették és a műszereket is elkezdték beszerelni abba a Duna-parti irodaházban, ahol a nyáron megnyílhatnak az ország legnagyobb magánkórházának szakrendelői.

Ez lesz a tavaly szeptemberben beharangozott Duna Medical Center első fázisa. A befektetők a Nemzeti Színház közelében lévő irodaház épületében négy emeletet béreltek ki a járóbeteg rendelőknek. A tervek szerint később, két irodaházzal odébb, egy jelenleg félbehagyott betonszerkezetbe egy 150 ágyas kórházat is kialakítanak majd. Az irodaház szintjeinek magánklinikává alakítása 800 millió forintba került, a műszerek beszerzése 1,2 milliárd forintos beruházásból valósul meg.

A Duna Medical Center elsősorban a magyar betegekre épít, de az üzleti tervben fontos szerepet szánnak a külföldi betegek ellátásának is. Ennek ösztönzésére az intézmény kapcsolatokat épít egészségügyi turizmussal foglalkozó cégekkel. A Duna Medical Center az egyre hosszabbá váló európai várólistákból is profitálhat: az Egyesült Királyság állami biztosítója például a szükséges beavatkozásokat más uniós országokban is megfinanszírozza, ha azokat megfelelő színvonalon végzik el. Ezeket a műtéteket a magyar magánklinika az ottani biztosítási összegnél alacsonyabb áron is el tudná végezni.

Címkék:
biztosítás, kórház, egészségügy, magánkórház, duna medical center, duna medical,