Erről a legtöbb szülő megfeledkezik, pedig sok pénz múlhat rajta

Pénzcentrum2019. június 7. 14:30

Nyakunkon a nyári szünet, sok gyerek szabadul ki ilyenkor a megszokott keretek közül, sokkal figyelmetlenebbek, mint év közben, és pillanatok alatt megvan a baj. Az alacsony térítési díjak miatt alanyi jogon járó balesetbiztosítás mellé, érdemes keresni kiegészítő konstrukciókat is: összeszedtük, miből válogathatunk.

Sok szülő küldi nyári táborba a gyerekét, hiszen másképp nem tudja megoldani a szünet 10 hete alatt a kiskorúak felügyeletét. Egy ilyen helyen azonban olyan veszélyeknek vannak kitéve, amelyekkel a hétköznapokban nem is találkoznak, és pillanatok alatt megvan a baj.

Sokan nem tudják, hogy 2003 óta az állam ingyenes balesetbiztosítást nyújt minden fiatalnak 3 és 18 éves kora között: alanyi jogon jár állandó magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárnak. A kockázatviselés 24 órás, és a Föld valamennyi országára kiterjed.

Míg a biztosító társaságok évenként, kétévente változtak, addig a baleset esetén kifizetendő összegek nem növekedtek az elmúlt évek során, így a térítés alacsony összege miatt a szülőknek érdemes kiegészítő biztosításban is gondolkozni. Körbenéztünk a piacon, milyen lehetőségek vannak.

  • Az Aegonnál a Gyerek csomagok 730-3100 forint között, a Kid csomagok 1700-3700 forint között, a Kid Sport csomagok 3000-5100 forint közötti havi díjon érhetőek el.
  • Az Uniqua Cherrisk kalkulátora szerint egy 18 év alatti fiatalra havi 1589 forintért cserébe 20 milliós térítési maximumot is el lehet érni.
  • A Groupama Biztosító a Greeman Csoportos Tanulóbiztosítást ajánlotta, 9 konstrukció közül választhatnak a szülők, az éves díj 600 és 12 ezer forint között mozog.
  • A Generali Szimba tanuló balesetbiztosítása 6 féle konstrukcióban évi 1 ezer és 10 ezer forint közötti összegért elérhető, maximális térítési díja 2,5 millió forint.
  • A Signal Diákbiztosítás 7 féle csomagban elérhető, az éves díja 600 és 8 ezer forint között van.
Címkék:
biztosítás, baleset, gyerek, nyár, tanuló, szülő, szünidő, balesetbiztosítás, signal, tanulóbiztosítás,