Már csak ma éjfélig intézheted ezt el a lakásoddal kapcsolatban: lejár a határidő

Pénzcentrum2024. április 2. 12:33

Április 2-áig, vagyis ma éjfélig mondhatók fel a meglévő lakásbiztosítások az éves évfordulóhoz kötött szokásos felmondási időszakon túl, és legkésőbb 30 napon belül érdemes új szerződést kötni. 

270 ezer szerződést mozgatott már meg a lakásbiztosítási kampány – közölte csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ezek szerint ennyien váltottak már egy új szerződésre vagy dolgoztatták át meglévő lakásbiztosításukat - írja a Portfolio.

A szerződések indoklási kötelezettség nélkül, díjmentesen eddig mondhatók fel egy írásos felmondó nyilatkozatban. Ez többféleképpen megtehető:

  • postai úton (ez ma már késő),
  • személyesen a biztosító ügyfélszolgálatán vagy a közvetítőnél,
  • az erre rendszeresített online felületeken,
  • e-mailben: fokozott biztonságú elektronikus aláírással vagy a magyar állam által biztosított e-dokumentum hitelesítéssel („AVDH”) ellátott dokumentum formájában.

 

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
biztosítás, határidő, minisztérium, kampány,