Újabb fejlemény az esztergomi robbantás ügyében: így járhat kártérítés az elhunyt rendőr családjának

Pénzcentrum2024. január 25. 09:02

Eddig nem fizettek kártérítést az esztergomi robbantásban elhunyt rendőr családjának, mert az ügy még folyamatban van. Az államtitkár szerint ha lezárul a nyomozás, a törvény szerint fognak eljárni.

A TEK eddig nem fizetett kártérítést az esztergomi robbantásban elhunyt rendőr családjának, mert a büntetőeljárás nem zárult le jogerősen - közölte Tompos Márton parlamenti képviselő írásbeli kérdésére Rétvári Bence államtitkár, szúrta ki a 24.hu. A politikus azt követően kérdezte a belügyi tárcát az ügyben, hogy egy meg nem nevezett forrása szerint 75 millió forint kártérítést kapott peren kívül az elhunyt rendőr családja.

Válaszában Rétvári kifejtette, amely szerint nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. Hozzátette: a törvény szerint a nyilvánosságot erről az ügyről az ügyészség tájékoztatja. Tudatta, hogy a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény kártérítésről szóló paragrafusa alapján a rendvédelmi szerv vétkességére tekintet nélkül teljes mértékben felel a hivatásos állomány tagjának a szolgálati viszonyával összefüggésben keletkezett kárért.

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA 

Címkék:
biztosítás, rendőrség, törvény, robbantás, ügyészség, elhunyt, kártérítés, rendőr, esztergom, rendőrök,